Over mijzelf…

Ik ben Suzanne Knegt, en ik ben 41 jaar. Ik ben getrouwd met Arjen en wij wonen met onze 3 zoons in Hattem. Ik werk als docent op een MBO school. O ja, eigenlijk heet ik nu Suzanne Paulusma, dat is mijn trouwnaam, maar mijn schrijfnaam is nog gewoon Suzanne Knegt.

Wanneer begon ik met boeken schrijven?

In groep 3 schreef ik al korte verhaaltjes. In groep 4 schreef ik mijn eerste boekje, op kladpapiertjes aan elkaar geniet. Mijn eerste echte boek lag in de winkel toen ik 16 jaar was. Het was een verhaal voor mijn zusje Jorinde, het werd langer en langer, en uiteindelijk werd het een boek!

Waarom heb ik een pony serie geschreven?

Ik was vroeger juf op een basisschool, en ik had al een paar jaar geen boek meer geschreven. De meiden uit mijn klas vonden dat ik een paardenboek moest gaan schrijven. Ik ging er over nadenken en ineens had ik een mooi idee. Het zou gaan over Lisa, een meisje die veel dingen lastig vindt op school, en over Summer, een lieve pony. Zo ontstond de serie Lisa en Summer.

Heb ik zelf ook paard gereden?

Nee! Ik ben geen paardenmeisje, ik was vroeger zelfs bang voor paarden. Maar mijn vriendinnetje op de basisschool was er wel dol op. Dus ik hoorde veel over paarden. Ik vind het hele mooie dieren, vooral hun ogen!

Hoe lang duurt het om een boek te schrijven?

Die vraag krijg ik vaak! Ik ben heel lang aan het nadenken voordat ik begin met schrijven. Ik ben niet snel tevreden over mijn eigen ideeën. Als ik ga schrijven (typen op de computer) kan het snel gaan. Ik heb eens een verhaal in een paar weken geschreven. Maar dan is het verhaal nog lang geen boek! Iemand van de uitgeverij gaat het verhaal ook lezen, en samen verbeteren we het verhaal. Dat kost veel tijd. De illustrator gaat plaatjes tekenen, en het boek moet gedrukt worden. Soms duurt het een jaar voordat het boek klaar is, van nadenken tot boek.

Komen er nog meer delen van Lisa en Summer?

De laatste jaren schrijf ik niet meer, omdat ik druk ben met mijn gezin en mijn werk. Maar ik ga zeker weer schrijven, als mijn zoons wat ouder zijn. Of er nog een deel van Lisa & Summer komt? Wie weet!